Blåsig barntur

Sommaren försvann på något sätt i början av augusti. Kallt, regnigt, blåsigt. En planerad femdagarssegling med barn reducerades till två dagar, vilket var ett klokt beslut då det blåste kuling, regnade och höll sig kring 15 grader denna tid. Framåt slutet av veckan lovades dock bättre väder och vi tog tillfället i akt.

Besättning för denna trip var Karin, Elliot, Magnus och jag. Trots utlovade lugna vindar var det ändå mestadels kring 7-9m/s men ändå lugn sjö och ganska varmt, så det funkade.

Alle man på däck!

Alle man på däck!

We-fi

We-fi

All vikt behövdes

All vikt behövdes

Vi lade ut och tog oss med fin segling bort till Tjärö för att ännu en gång njuta av lite god mat, lugn och ro samt bra klippor och stigar för den yngre delen av besättningen att roa sig med. Vi lade till vid seglarbryggan och efter ett litet ofrivilligt dopp längs klipporna av Elliot så gick vi till lekplatsen och restaurangen för lite god mat.

Seglarbryggan, Tjärö

Seglarbryggan, Tjärö

Ofrivilligt dopp

Ofrivilligt dopp

Tjärö

Tjärö

Efter en lugn natt och en mulen morgon drog vi oss sakta tillbaka mot Ronneby. En fin, men kylig, halvvindssegling hemåt med måttliga vindar var utmärkt. På kryssen in mot Ronnebys västra inlopp friskade det dock i ordentligt. Karin passade på att testa att styra!

Kylig hemfärd

Kylig hemfärd

Karin till rors

Karin till rors

Allt som allt, fina dagar i skärgården!

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *