Då var det höst…

Då var det verkligen höst igen… Vi började dagen med att masta av tillsammans med två andra Dehler-båtar. Då vi inte lyckades få ihop tiderna med klubbens ordinarie upptagningsdagar så blev det för första gången egen bokning. Bra att vara i en klubb med egen kran och egna förare, så det blir nog utanför ordinarie dagar fler gånger.

Avmastad

Avmastad

Sedan kranlyft, bottentvätt och parkering på vinterplatsen. Lite bättre läge detta år och förhoppningsvis lite mindre utsatt för höstens och vinterns stormar. Irriterande nog visade det sig att “locket” över segeldrevet, trots vårens jobb på att limma ordentligt, ändå hade lossnat. Klart vi inte vann några kappseglingar detta året…

Lyft och snart parkerad

Lyft och snart parkerad

Väl på land blev det byte av olja och filter samt konservering av motorn och övriga system ombord.

Det blir lite småfix under vintern. Våra Lopolight-lanternor har gett upp (alldeles för tidigt) men tack vare schysst rabatt på ersättare av leverantören så har jag två nya att montera. Funderar även på att byta topp/tri-coloren till LED, typ denna. I övrigt inte mycket teknik att fixa inför nästa säsong. Däremot är det nog nödvändigt med en ny fock, men det är en annan sak. Får se vad Hamel sails har att erbjuda.

//Staffan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *