Skärgårdsrundan 2017

Äntligen dags för lite kappsegling igen. Ringrostiga och oövade tog vi oss till Karlskrona för att vara med i Skärgårdsrundan 2017. Tobias och jag seglade båten från Ronneby på fredagkvällen i småkyligt med bra väder och fin vind. Nyckfull vind med kraftiga vrid men ostabilt väderläge var känt. 

Dragsö, Karlskrona Segelsällskap

Efter en god natts sömn i Dragsö anslöt så Kecke och Rickard på lördagsmorgonen för att mönstra på. Prognosen sade väldigt svaga vindar, vridande från NV till S/SO. Tävlingen var jaktstart och pga den beräknat svaga vinden nedkortad till enbart ca 11nm. Med vårt SRS-tal betydde det att vi skulle starta 52(!) minuter efter första båt… På en bana på 11nm vill jag påstå att det redan då kändes ganska ouppnåligt att hinna ikapp. Vi var 11 startande båtar. 

Fokuserad besättning

Crew

Rickard in action

Väl ute visade det sig dock blåsa betydligt bättre och en ganska stadig 4-6m/s från S. Härliga seglingsförutsättningar! Vi tyckte att vi höll bra fart i båten på de flesta sträckorna men det gjorde alla andra också. Vi var tredje snabbaste båt runt men landade ändå sist i placeringen. Vi seglar för dåligt helt enkelt =) Det var dock en härlig dag på sjön, vi gjorde inga grova missar och hade nya A2:an från Boding uppe med gott resultat. 

A2, 104kvm!

Ett litet videoklipp på A2:an i ett av slutbenen. 

Nu blir det bara att träna i sommar och försöka ge revansch i Tärnö runt eller liknande race i närheten. Får se om det finns besättning till Bornholm runt även detta år.

Post-race

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *