Semestertur

Vi smygbörjade semestern med en kort tvådagarstur i Blekinge. Prognosen såg lovande ut med ganska barnvänliga vindar och inte för mycket regn. Vindarna höll sig ok och vi satte kurs mot Drottningskär på Aspö. En fin liten hamn med en spännande fästning där kanoner, fängelsehålor och mat finns. Bra kombo. Väl där började det dock regna men kvällen avslutades med en magnifik regnbåge. 

Förtöjd i Drottningskär

Regnskydd

Lugn…

Regnbåge supreme

Efter en god natts sömn satte vi iväg tillbaka hemåt i strålande solsken och svaga sydvästliga vindar. Perfekt dag för att jobba lite på seglingstrimmet. Inte helt överens ännu, men det var nog helt klart några steg i rätt riktning. 

Staffan

Elliot

Semestertrim

Idag var även Elliot med uppe och jobbade en del med både vinschar och styrning.

Till rors

Nästa vecka blir det några dagars grabbsegling och så får vi se vart resan bär. Söderut eller norrut är frågan… 

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *