Tärnö runt

Dags för lite tävling igen. Denna gång bestod besättningen av Magnus, Fredrik, Tobias och Staffan. Vi lämnade Ronneby kvällen innan för transport till Karlshamn och Tärnö runt. Fin segling med regnet hängade i luften, ett smått onaturligt solljus och extremt hög luftfuktighet. Något var på gång. 

Magiskt ljus

Väl framme i Karlshamn tog vi vår lånade plats i Svanevik och begav oss till fiskrestaurangen i Vägga för lite kvällsförtäring. Väl där började det så smått regna men efter ett antal “nu borde det inte bli värre” kunde vi först lämna stället framåt 23-tiden när regnet äntligen avtog. Det regnade ordentligt… Även natten innehöll en hel del nederbörd. 

En liten rolig teknikfix var att jag hittade LED-lampor som lyser vitt/rött och växlar vid tändning. Bra för interna båtbelysningen och testet visade sig vara riktigt bra. Får nog bli några sådana till på bra platser. 

LED-installation, Battlestations!

Dagen för tävlingen lovade ganska fint väder med mycket SV-vind, uppåt 10-15m/s framåt eftermiddagen. Än så länge var det dock behagligt och perfekta vindar. Frukost och skepparmöte avklarades och de 16 startande båtarna, indelade i två klasser, gjorde sig redo för start. 

Crew

Efter en ganska bra start och första strecka var det upp med A2:an och försöka hänga på bland andra Hans snabba och välseglade Fareast 28, men det gick sådär. Vi förlorade som vanligt mest på de kryss-stråken där vi ännu inte får riktigt bra fart i båten. Resultatet lämnar som vanligt allt övrigt att önska, men det var en rolig och bra kappsegling. Revansch nästa år. 

Magnus till rors

A2

Gennakertrim

Kryssben

Efter målgång (som fjärde båt) styrde vi direkt kosan hemåt Ronneby. Vi gick vägen inomskärs och hade en fin lugn första tur men efter gatten in till Tjärö började vi märka av den kraftigt ökande vinden. Som tur väl på rätt håll, så vi hade en fin slör/läns hemåt som började i fullt ställ och slutade i max-revad stor och inrullad fock. Max-vind loggades till 16,8m/s och vi loggade konstant dryga 9kn trots bottenrevad stor. 

Undanvind!

Inomskärsleden från Tjärö till Ronneby blir helt klart intressant i hög sjö och bra fart. Ganska smalt på sina ställen med vassa klippor och grynnor på båda sidor båten. Spännande =)

Bjuder på lite film och foto från Tobias. 

 

https://goo.gl/photos/vLH2XwMnfQnhH5n78

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *