Säsongsfinal och upptagning

Så har hösten kommit igen. Ganska fin sådan, med sol och 15 grader, men igen blåsigt. Magnus och jag började dagen med att sticka ut och segla för att få lite fin säsongsfinal. Det blåste inledningsvis rätt bra och framför allt väldigt byigt, 7-10m/s ostligt. Vi inledde för fulla segel men fick snabbt ta ett rev i storen. Ganska mycket sjö också när vi väl kommit ut men behagligt “varmt” och solsken! Efter en kryss utåt fick vi en underbar tillbakasegling i halvvind och riktigt bra fart. 

Byig kryss

Magnus

Staffan

Väl tillbaka i hamnen började vi jobbet med att strippa och göra klart för avmastning och upptagning. Det är mycket pill och allt som allt tar det sina 3-4h. Avmastningen gick dock väldigt enkelt och odramatiskt. 

Avmastad och parkerad

Vi tömde även alla grejer i båten, så som dynor, segel mm som får spendera vintern torrt på Hasslö. Det blir en hel del saker som ska in och ur varje säsong. Tänk om man kunde fixa det smidigare… Varmförvaring? =)

Många prylar blir det…

Dagen efter var det dags för upptagning och bokat kranlyft. Vi var några få båtar som hade bokat lyft då det inte var ordinarie upptagningsdag för klubben. Mycket smidigt och gott om tid. Efter att ha fått flytta våra stöttor och alla grejer till ny plats (igen) så var lyftes Kampai upp, spolades av ordentligt på spolplattan och parkerades på plats. 

Parkerad

En snabb och smidig konservering av motorn, sedan en mer ordentlig tvätt av överbyggnad och skrov så var vi färdiga för dagen. Tanken var först att även hinna täcka men då vi missade vissa vitala delar får det vänta till nästa helg. I övrigt allt klart för höstens och vinterns antågande. 

//Staffan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *