Lite mer vår

April, april… Snö, kallt, vackra vinterdagar men ingen vår. Förutom just idag! Magnus och jag hade planerat påskhelgen för klargörning och sedan sjösättning en vecka efter men vädrets makter har skjutit på detta. Idag var dock riktigt vackert vårväder och snön (!) som låg över Angelskog töade fort. Vi tog av presenning och täckställning och fixade även lite mer av installationsmomenten som återstår. 

Avtäckt!

Det har visat sig att B&Gs NMEA2000-vindgivare måste anslutas som terminerande sida i NMEA2000 backbone och inte som en vanligt drop-spur som jag hade planerat för. Detta medför att jag måste dra en ny kabel för att förlänga mitt befintliga SeaTalkNG/NMEA2000 backbone från instrumentkonsolen vid nedgången tillbaka ner till utrymmet bakom WC. Enkelt i teorin, förbannat krångligt i praktiken. Ej klart, lutar åt att jag ännu en gång måste lyfta på hela “locket” för att få den kabeln riktigt på plats. 

Jag monterade även plottern vid ratten och det blev riktigt snyggt. Knepigt att få det riktigt bra då ratten hamnar lite i vägen hur man än gör, men vi får testa lite så som monterat nu och eventuellt justera lite under säsongen. 

B&G!

När vårsolen så värmde upp både båt och oss så beslutade vi oss för att göra bottenmålningen, trots den lite väl låga temperaturen. Skönt att ha det gjort. 

Bottenmålat, bara sandpapper och polermaskin kvar

Nu återstår bara lite sandpapper bitvis på botten och rubbing / polering / vaxning av friborden, sedan är Kampai klar för sjösättning. 

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *