Premiär på riktigt och ett första race

Äntligen dags för riktig premiär med segel och allt. Sommarvädret håller i sig och en riktigt vacker kväll blev det. Vi premiärhissade det nya storseglet och gjorde några små findings. Det nya seglet har andra rev då vi ville ha ett större rev i seglet än tidigare. Vi hade dock inte tänkt på att det leder till vissa nödvändiga följdjusteringar gällande länger på revlinor i Seldéns single-line bom. Det blev vi dock snabbt varse om och efter lite justering så har vi nu första revet fixat men det andra, större revet, kräver en del pyssel. I övrigt stod det nya storseglet snyggt och känns som ett bra lyft. Det gamla var nog rätt slitet ändå… 

Kvällscruise

Magnus

Matchande segelställ!

B&G sunset

Dagen efter var det dags för säsongens första race. Ronneby Segelsällskap hade en intern liten enkel regatta inom- och utomskärs på ca 20nm. Vi var 9 båtar som startade i omväxlande vindar och väder. Starten gick i princip stiltje men sedan kom vinden och det blev ett riktigt bra race med både kryss och undandvindsben. Magnus och jag körde på två och lyckades segla riktigt bra för att vara första gången.

Många bakom…

Tomt framför!

A2-ben

Kryssben

Vi var först över mållinjen med ganska god marginal, så oavsett slutresultat efter SRS-beräkning så körde vi från resten av gänget! =)

Nästa problem för säsongen är att förbrukarbanken av GEL-batterier antagligen sjunger på sista versen efter 10 säsonger. Den stora frågan just nu är, bara byta ut till nya fräscha GEL-batterier eller gå LiFePO4-vägen… Återstår en del funderande och övervägande. Återkommer i ämnet. 

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *