Slut-på-semestern-tur

Sommaren fick ett abrupt (tillfälligt?) slut för någon vecka sedan. Sol och värme försvann och ersattes av kallare och betydligt mer ostadigt väder. Regn, sol, regn, sol osv. Efter några dagar på landbacken så tog vi dock en liten kort tur mellan regn-gluggarna till Tjärö för en god middag och en fin kväll innan semestern är slut för denna sommaren och skola och jobb återkommer. Inte sagt att seglingen är slut för det, men ledigheten och därmed också möjligheterna till några längre eskapader.

Vi kryssade ut fint genom västra infarten till Ronneby och gick sedan utomskärs till Tjärö. Ganska många båtar både på väg in och ut så det verkade vara fler som hade tittat på väderprognosen och prickat in dessa dagar. Väldigt många tyskar. Therese fick ingen ro att läsa utan fick jobba vid vinscharna för kryssens många slag ut.

Lugnet på Tjärö

Väl på Tjärö lade vi till vid seglarbryggan och klämde in oss mellan en stor motorbåt och en tysk segelbåt. Ganska många båtar på Tjärö, men det är ett populärt ställe. Kanske snart för populärt? Tärnö verkar lugnare men saknar ännu den service och restaurang som Tjärö har. Elliots klasskompis med familj hittade också ut för ett kort besök innan de skulle vidare i motorbåt.

Elliot pausar

Efter en god middag och en god natts sömn seglade vi tillbaka till Ronneby inomskärs i svaga till obefintliga vindar och mulet väder.

Aktiv besättning …

Väl i hamn kom regnet, igen …

//Staffan