Tillbaka till Simrishamn

Som tidigare skrivet så har varvet i Simrishamn lite småjobb kvar med tätningen av ljusinsläppen. Vi har seglat över semestern med täta men inte helt snygga light strips så nu ska de göra sista nåtningen och snygga till det hela. Det innebär att båten måste tillbaka till Simrishamn för att fixas under veckan som kommer.

Magnus och jag satsade på att ta en dagssegling ner. Distansen är 50nm från Ronneby och den svenska sensommaren visade sig från sin bästa sida. Sol, varmt, stabil och bra vind i rätt riktning gjorde dagen till en av sommarens bästa seglatser.

För motor ut från Ronneby

För motor ut från Ronneby

Morgonen bjöd på sol, värme och svaga vindar. Efter lite motorande ut från Ronneby så var det dags för fullt ställ, vilket innebär 100kvm gennaker och nästan 40kvm storsegel!

100kvm Gennaker!

100kvm Gennaker!

Efter att ha seglat på någon timme tilltog vinden så att vi i god tid bestämde att byta från gennaker till vanlig fock. Det hade gått att köra längre på gennaker men i och med att vi seglade på så liten besättning så fegade vi lite. Vinden låg sedan konstant kring 8-9m/s  så vi tuffade på bra för vanligt ställ också.

Väl framme i Simrishamn mötte Andreas från varvet upp och lovade ta väl hand om Kampai under veckan. Seglingen var avklarad på 7h vilket innebär dryga 7kn i snittfart. Inte så illa…

Förtöjd i Simrishamn

Förtöjd i Simrishamn

Nedan finns även en liten kort film som sammanfattar resan. Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.