Instrumentkonsol klar!

Strålande sommarväder även denna dag men tyvärr ingen segling utan enbart fix. Jag tänkte äntligen bli klar med installationen av instrumenten vid instrumentbrädan. Den nya brädan av akrylplast (12mm) och vit kolfiberfilm från Biltema blev rätt ok. Anledningen till 12mm tjocklek var att jag vid installation upptäckte att jag behövde vinna några extra mm i djupet på instrument-podden för att kunna få dit ström- och signalkablar utan att de skadas i bakkanten.

Instrumentkonsol utan solskydd

Instrumentkonsol utan solskydd

Instrumentkonsol med solskydd

Instrumentkonsol med solskydd

Den nya skivan sticker ut lite men när nu instrumenten är på plats är det inget man tänker på.

En uppgradering senare så återstår nu att ställa in lämpliga seglings-vyer och kalibrera lite givare. Spontant känns det som att vindmätaren visar lite i överkant gällande vindstyrka men det återstår att se efter en kalibreringsrunda. 18m upp blåser det säkert mer…

Ny instrumentpanel

Ny instrumentpanel

Det smidiga med dessa nya instrument är att vi nu har tre A75-displayer som kan visa samma data. Det innebär att man kan flytta runt data, sjökort inkluderat, mellan skärmarna. Allt är SeaTalkNG och NMEA2000 förutom autopiloten… än så länge.

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *