Övernattning med barn

Efter den ganska lyckade dagsturen med barnen planerade vi en kortare seglingstur till Tjärö med övernattning. Besättningen för helgen var Magnus, Lisa, Karin, Elliot och Staffan. Det fantastiska sommarvädret håller i sig och trots en ganska skumpig utresa för motor i motvind så blev turen riktigt behaglig när vi satte segel och lade om kursen mot Tjärö inlopp. 25 grader varmt, strålande solsken och omkring 21 grader varmt i vattnet! I Östersjön! Sommaren kan knappt bli bättre.

Elliot redo att "Backa båt"

Elliot redo att “Backa båt”

Väl framme på Tjärö lade vi till för ankar vid en nästan full brygga. Tjärö är ett mycket attraktivt resmål och det är ofta fullt både inne i hamnen och lite längre ut på segelbryggan där vi brukar ligga. Ibland är det lite svårt att få bra fäste med ankaret men med vårt nya ankare har det funkat bra de senaste gångerna. Dessutom var vindarna lugna och nattplatsen väl skyddad.

 

Elliot utforskar Tjärö

Elliot utforskar Tjärö

Kusiner på traktor

Kusiner på traktor

Tryggt för ankar

Tryggt för ankar

Kvällsfika i sittbrunnen

Kvällsfika i sittbrunnen

Natten var lugn och på morgonen var det dags att bege oss tillbaka till Ronneby. Det blev ytterligare en mycket fin seglats med bra vindar och en lagom halvvind hemåt.

Lugn sommarmorgon

Lugn sommarmorgon

Eftersom både Magnus och jag var upptagna med att sysselsätta den yngre skaran av besättningen fick Lisa ta rodret och styra oss hemåt.

Lisa till rors

Lisa till rors

Efter ett tag kom dock de modernare hjälpmedlen fram för att sysselsätta barnen en stund… Att slå knopar, sitta lugnt och stilla i sittbrunnen och njuta av seglingen eller bara slappa lite verkar inte finnas i deras värld riktigt ännu. Är dock mycket nöjd med att de åtminstone verkar gilla att vara ombord och att ingen av dem verkar vara känslig för sjösjuka (ännu).

"Datande" kusiner

“Datande” kusiner

Sammantaget en mycket bra premiär för att bo med barnen på båten, om än en kort stund. Förhoppningsvis fortsätter de att gilla att vara ombord och kanske blir det även lite lättare när de, åtminstone Elliot, blir några år äldre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *