Dagstur med bad

Ännu en dag med strålande solsken, 25 grader varmt och bra vindar. Även ännu en dag där man undrar lite hur SMHI gör sina vindprognoser. 5-6m/s stod det i prognosen men sanningen var närmre 8-11m/s. Ett rev i storen med andra ord då vi igen seglar med barn ombord. Besättning för dagen var Magnus, Karin, Iveta och Staffan.

Magnus till rors

Magnus till rors

Iveta och Karin på däck

Iveta och Karin på däck

Bra fart!

Bra fart!

Block...

Block…

Riggbild

Riggbild

Vi hade ingen direkt tur planerad för dagen utan mest att komma ut och segla, försöka hinna med ett bad på Stora Ekön på vägen hem och sedan tillbaka till Ronneby.

Karin

Karin på Stora Ekön

23 grader i vattnet gjorde att badandet blev riktigt behagligt. Stora Ekön låg dessutom fint i lä så det var varmt, lugnt och skönt.

Akterspegelsbad

Akterspegelsbad

Sista biten hem blev, precis som förra seglatsen, en tight och aktiv kryss genom den ganska trånga västra infarten till Ronneby. Roligt och bra träning!

På väg in till vår hamnplats noterade vi att en dansk gästbåt hade lagt sig på vår plats så vi fick vänligt förklara för dem att det inte var en gästplats de låg på. Just vår plats saknar tydligen just nu en röd indikering på att platsen är upptagen, vilket vållade lite diskussion, men de flyttade sig snällt till en annan ledig gästplats.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *