Segling med Pappa

Fortfarande, den svenska högsommaren fortsätter på bästa sätt! 25 grader i luften, 22 grader i vattnet, klarblå himmel och strålande solsken. Juli 2014 har varit helt fantastisk. Som vanligt på sommaren är Pappa hemma och hälsar på för att fira sin födelsedag tillsammans med Lisa.

Förra året hann vi inte med att segla men detta år gick det bättre att få till. Den planerade turen blev först en seglats med full besättning (Pappa, Birgit, Magnus, Iveta, Karin, Staffan och Elliot) från Ronneby till Garpahamnen på Hasslö. Det började med en fin halvvindssegling ut genom Ronnebys östra utfart för att sedan sätta kurs sydost för att gå klart från land. Vi fortsatte vägen in i Karlskronabasängen via Hasslöbron och fick vänta ett tag tillsammans med andra båtar på att bron skulle öppnas.

Lämnar Ronneby

Lämnar Ronneby

Pappa och Elliot

Pappa och Elliot

Välfylld sittbrunn

Välfylld sittbrunn

Hasslöbron

Hasslöbron

Efter bron var det åter fin halvindssegling / slör in mot Garpahamnen i lagom fart och lagom vind. Någonstans här tröttnade den yngre delen av besättningen på tråkig segling och gick under däck för att sysselsätta sig med modernare former av förströelse.

Kusinunderhållning

Kusinunderhållning

Väl på Hasslö lämnade vi av Iveta med barn för att mötas upp av Therese som spenderat förmiddagen i Magnus stuga. Efter en kortare pitstop fortsatte Pappa, Birgit, Magnus och jag tillbaka till Ronneby.

Garpahamnen

Garpahamnen

Seglingen hem blev en slör / läns i ökande vindar och slutligen en härligt fartfylld halvvinds-sträckning åter in genom Ronnebys östra infart. Nästan så behagligt och njutningsfullt det kan bli. En spinnaker hade varit trevlig men inte just där just då…

Pappa till rors

Pappa till rors

Magnus slappar

Magnus slappar

Pappa och Magnus

Pappa och Magnus

Bjuder även på en liten film från dagen.

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *