OT – Nordic Yacht Open

Inte direkt relaterat till just Kampai, men till segling. Tanken är att på sikt börja kappsegla lite med Kampai. Jag letar efter lämpliga race utan att man behöver transportsegla alldeles för långt från Blekinge och än så länge är det väl framför allt Bornholm runt som känns som en bra start. Förra helgen fick jag dock chansen att gasta på Jonas Dehler 34 i Stockholm och delta i det mycket trevliga doublehanded-racet Nordic Yacht Open.

Vi började på fredagen med att träna lite och seglade ut från Bullandö marina i svaga vindar men vacker septembersol. Lite gennaker-träning på fjärden och jag fick känna lite på Jonas båt. Det är föregångsmodellen till Kampai och det mesta är sig likt. Även denna en mycket rolig båt att segla.

After work

After work

Stor marina...

Stor marina…

Jonas Dehler 34, FALKEN

Jonas Dehler 34, FALKEN

På lördagsmorgonen var det skepparmöte för att sedan starta ca 2h senare, vid 10.30-tiden. Vädret var strålande sol men kanske lite väl svaga vindar även om det blev bättre under tiden. 79 båtar var anmälda och för mig som är van att segla i Blekinges glesa vatten var det flera intressanta lägen med många båtar tämligen nära varandra. Bra träning på väjningsreglerna!

Strax start!

Strax start!

"Vackra båtar seglar bra"

“Vackra båtar seglar bra”

Jonas till rors

Jonas till rors

Bra kryss!

Bra kryss!

After sail

After sail

Allt som allt en mycket trevlig seglats med bitvis riktigt bra fart och trim. Bitvis sämre, men vi kom ganska långt ifrån sist i alla fall.

Bjuder på en kort lite oredigerad videsnutt =)

[jwplayer playlistid=”641″]

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *