Säsongsfinal…

Så närmar sig hösten och seglingssäsongen 2014 lider mot sitt slut. Även om det är någon vecka kvar till upptagning så blir helgens segling årets sista för Kampai och avrustning påbörjas. Lördagen utlovade strålande sensommarväder vilket det också blev. Efter en dimmig och disig morgon bröt himlen upp och solen började göra sitt jobb. Varmt, omkring 20 grader, och strålande solsken, dock väldigt svaga vindar. Känns det igen?

Vindstilla morgon

Vindstilla morgon

Det blev lite motor ut till havs där vindstyrkan åtminstone började närma sig 1m/s. Hela vägen ut var det fullt med maneter i vattnet. Osäker på om det är ett gott eller dåligt tecken…

Maneter...

Maneter…

Vinden ökade faktiskt lite till och en bra stund hade vi fina vindar på ca 3-4m/s och seglingen blev riktigt njutbar. Lunchen och kaffet hann avnjutas och ett tag kändes det som vilken sommarseglingsdag som helst. Ett gott betyg.

Magnus till rors

Magnus till rors

Fin bidevind

Fin bidevind

IMG_3306

Plötsligt fick vi även en fripassagerare i riggen. Någon form av rovfågel satt först länge på övre spridaren för att sedan flyga en kort sväng och sätta sig i masttoppen istället.

Besök på övre vantspridaren

Besök på övre vantspridaren

Framåt kvällningen avtog vindarna igen och vi slörade sakta in genom skärgården igen. Precis när vi tänkte ge upp och ta ner seglen för att gå för motor sista vägen in kom lite bris och vi kunde segla riktigt fint nästan hela vägen för att anlända framåt 19-tiden tillbaka i Ronneby. En mycket fin avslutning på säsongen!

Hemåt...

Hemåt…

Helgen avslutades med avrustning och motorservice. Nu återstår jobbet med avriggning och upptagning. Inte det roligaste jobbet med att ha båt men samtidigt ganska skönt när det är gjort och båten står tryggt på land under vintersäsongen.

En liten filmsnutt blev det också.

[jwplayer playlistid=”655″]

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *