Vinterklart

Då var det definitivt slut för i år. Täckställning och presenning på, batteribanken fulladdad och båten är klar för vintern. Förhoppningsvis står vi lite mindre utsatta för höststormarna detta året.

IMG_3380

Vintertäckning

Vintertäckning

Under vintern kommer Saltö Varv att genomföra de nödvändiga reparationerna av ljusinsläppen i överbyggnaden så förhoppningsvis ska allt vara klart för sjösättning till våren direkt. Vägen mot tät båt går framåt, ett steg i taget. Tanken är att ta bort dem, plasta igen hålen med divinycel och sedan stänga igen både på över- och undersida med teak. Förhoppningsvis blir det snyggt och framför allt tätt.

På elektronikfronten är tanken att det ska vara lugnt till nästa år. Antagligen ska jag göra lite mindre förbättringar, mest gällande montering och kabeldragning samt förbättra lite skarvningar som inte blev riktigt så bra som tänkt. Att slänga ut SeaTalk1-nätet är dock lite lockande, men det kräver ny AP så det får nog vänta lite. Intressant är också att komplettera motorn med ett STNG-interface (Raymarine ECI-100) så att man kan få motordata i plottern. Inte jättenödvändigt, men inte helt tråkigt heller…

//Staffan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *