Vår?

April och våren gör korta sporadiska besök för att sedan dra sig tillbaka igen. Presenningen är av sedan några veckor men polering och vårrustning återstår. Tanken är att sjösätta i slutet av april och någon helgs arbete återstår för att få allt i ordning.

Idag var jag dock nere och tvättade och polerade. Nytt för i år är utprovning av de nya så kallade nano-medlen för rengöring, polering, vaxning och förslutning. Efter att ha letat runt lite hittade jag ett medel som skulle vara väl lämpat för oxiderade färgade gelcoat-ytor så värt ett test.

Så långt ser det riktigt bra ut! Enkelt att applicera och enkelt att polera med snabbt resultat. Verkar funka rätt bra även på oxiderade ytor även om jag när jag var kvar såg att jag nog behöver en behandling till på de mest utsatta ytorna. Med tanke på nedlagd tid och jobb i kontrakt till resultatet är jag mycket nöjd än så länge. Återstår att se hur långvarigt skydd det ger och hur mycket bättre det blir genom att göra ytterligare en behandling, kanske med polermaskin på de mest utsatta och oxiderade ytorna.

IMG_3978

Högglans!

Högglans!

Avslutningsvis lite bättring av bottenfärgen på segeldrevet. Får se om det gör någon skillnad. Ja, damasken ska limmas innan sjösättning…

Drevfärg

Drevfärg

Skönt, snart är det i alla fall dags för sjösättning och säsongen kan börja!

Snart dopp i sjön

Snart dopp i sjön

//Staffan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *