Mer fix, snart sjösättning

Våren smyger sig på, nästan lite riktig vårvärme idag! Nere på RSS:s uppläggningsplats i Angelskog, Ronneby, rådde det idag förbril aktivitet. En del båtar var redan sjösatta, andra på gång.

Idag blev det en kort sväng för att fixa lite saker som behöver göras innan sjösättning. Skyddsbälgen till segeldrevet blev limmad (extremt klibbigt lim!), Fusion-radion blev installerad och driftsatt, utbytta Harken-delar kom på plats samt en ny ankar- & tricolor-lanterna i masttoppen blev monterad. Den gamla blev tyvärr skadad under vinterförvaringen av masten, men ärliga mastgrannar hörde av sig och fixade fram en ny för ersättning. Vid bytet noterade jag att minuspolen till tri coloren verkar ha glidit ur sin sockel, så med lite tur förklarar det förra årets avsaknad av just denna lanterna. Egentligen borde den bytas mot en LED-motsvarighet, men det får vänta lite till nu när ny är på plats.

IMG_4010IMG_4014

Nymålat och nylimmat drev och skydd

Nymålat och nylimmat drev och skydd

Tanken var att hinna polera lite till på skrovet men det blir svårt att hinna i år. Det är fortfarande inte helt perfekt och ena sidan hade behövt en maskinpolering av vissa delar för att få det riktigt bra. Kanske hinner vi ta en poleringssväng i slutet av veckan men om inget oförutsätt händer är det sjösättningsdags på lördag!

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *