Premiär på riktigt

Strålande solsken, blåsigt och kallt. Maj? Kalla vindar fortsätter att göra våren mindre bekväm än vad den hade behövt vara och spontant blåser det ingenting eller ordentligt. Så även idag. Vi började med rev i storen och tog oss ut på havet för lite allmänt skön segling. Tre lager kläder gjorde susen! Det var i alla fall torrt och soligt.

Kryss

Kryss

Framåt lunch gick vi in till Stora Ekön för att laga lite mat och även fixa ett strul med rullen till focken som vi hittade lagom till vi skulle rulla in. Småjusteringar av monteringen så börjar det funka som det skulle igen och focken kunde åter rullas in, denna gången med betydligt mindre motstånd.

Stora Ekön

Stora Ekön

Efter pitstop på St. Ekön tog vi en sväng till utåt för att sedan tuffa tillbaka i god fart framåt kvällningen. Väl inomskärs i gott skydd passade vi på att köra några varv med båten för att kalibrera både APns kompass-sensor och vindgivaren. Nu verkar det stämma rätt bra med verkligheten. Bra sak att veta, om man kör Raymarine i70-instrument med “gamla” ST60-givare, efter senaste mjukvaran från Raymarine ska man inte längre använda kalibreringsfaktor 0,75 för vindgivaren utan default-faktor på 1.00 är korrekt. Bra!

Rent skepp!

Rent skepp!

Bjuder på en en liten film från dagen.

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *