Var det sommaren som hälsade på?

Äntligen, lite sol och lite värme. Augusti, så kanske finns det lite hopp om resten av sommaren och seglingen ändå.

Magnus och jag gav oss ut tillsammans med Karin och Elliot för att segla till Karlskrona. Första dagen bjöd på 5-7m/s halvvind vridande till slör och sol så det blev en riktigt behaglig tur in till Tallebryggan i Karlskrona. Karin och Elliot höll sig mest under däck där de antingen lekte, sov eller krävde uppmärksamhet. Väl framme visade det sig att det var festival och full rulle i stan. Hamnen var i princip helt full men efter att först legat långsides med en tysk flyttade vi till en bättre bryggplats som blev ledig.

Ivrig att starta motorn

Ivrig att starta motorn

Sysslor...

Sysslor…

IMG_4489 IMG_4490

I Karlskrona möttes vi av Pappa, Birgit och Lisa och tillsammans med dem åt vi en god middag på sjökrogen innan det var dags för Kampais besättning att sova. Lugnet som infaller när barnen har somnat… Tyvärr visade det sig att bryggplatsen låg alldeles för nära en högljudd och välförfriskad motorbåt med gäster så natten blev inte så lugn som man kunde hoppats på.

Lisa möter upp

Lisa möter upp

Dags att koja

Dags att koja

Lugnet när barn sover (förutom festivalen)

Lugnet när barn sover (förutom festivalen)

Efter en ganska god natts sömn var det dags att kasta loss för att bege oss tillbaka till Ronneby. Solen sken och Karlskronabassängen låg i princip helt bleke. Elliot och Karin satt längst fram och hängde. Vi tog vägen via Hasslöbron ut och kunde sedan segla i en fin lätt bris på 2-3m/s hemåt.

"Fiskar"

“Fiskar”

Stekare

Stekare

Kusinhäng

Kusinhäng

I väntan på broöppning

I väntan på broöppning

På vägen in via Gåsefeten blev det dock plattläns i ännu svagare vindar och tillsammans med dyningen gjorde det turen minst sagt obekväm. Seglen åkte ned och motorn igång för förtöjning och avmönstring.

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *