Små steg framåt

Våren tar små, små steg framåt. Vädret har varit ganska bra, ganska soligt, men det är fortfarande KALLT! Idag blev det dock en hel del gjort och snart är Kampai redo för årets premiärtur. Mantåg, bom, elektronikfix mm.

Uppgraderade Raymarine-utrustningen till senaste mjukvaran. Processen blir bättre och bättre och nu kan man faktiskt uppdatera de flesta enheterna på NMEA2000/SeaTalkNG-nätet från en och samma MFD. Helt problemfritt gick det dock inte. Allt såg bra ut först men jag fick problem med att MFD:erna fastnade i evig omstart. Något var trasigt. Som tur väl var så hittade jag ett tips om att göra en fabriksåterställning vilket löste problemet. Tyvärr försvann alla mina inställningar och inprogrammerade rutter/waypoints på köpet…

IMG_5736

Närmre preimärtur!

Närmre preimärtur!

Avfendrat

Avfendrat

Återstår tvätt/polering av överbyggnad, serva vinscharna, städning invändigt samt segelriggning. Sedan blir det några timmars coachad segling med Hans Hamel från Hamel Sails för att se över rigginställnig och framför allt för att lära sig hur man får ut mer fart ur båten.

Gillar nya hamnplatsen och miljön i klubbens hamn Angelskog mer och mer. Helt klart nöjd med bytet av hemmahamn.

//Staffan

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *