Transport till Karlshamn

Snart dags för årets första kappsegling! Då logistiken alltid är ett bekymmer var tanken att redan tidigare i veckan segla över Kampai för att sedan lämna henne några dagar i Svanevik, KSS hemmahamn, där Skärgårdsracet går av stapeln nästa helg. Vädret var kanon med växlande vindar mellan 3 – 10m/s. Ett fint gennakerben hann vi också med.

 

Fin segling!

Fin segling!

IMG_5907

Magnus till rors

Magnus till rors

I planeringen ingick att vi skulle köra lite segeltrim med Hans Hamel på Hamel sails, men då vi inte lyckades komma iväg i tid blev det tyvärr lite för sent för det. Det får sparas till lite senare. Hans kollade dock igenom riggen och tipsade om några justeringar. Nästa steg, som vi tyvärr inte fick ihop idag, är att segla lite för att kolla segel och trim.

Efter uppgradering av Raymarine-autopiloten vid senaste besöket så blev jag en intressant erfarenhet rikare. Autopiloten hade “glömt” alla inställningar, inklusive grundläggande “dockside setup” vilket jag blev barskt varse om när jag aktiverade den första gången.

Vid lånad brygga

Vid lånad brygga

Efter parkering i Svaneviks hamn vid en lånad båtplats begav Magnus och jag oss hemåt på olika håll. Till helgen blir det, om allt går vägen, kappsegling med Rickard som besättning och kanske gastar även fler på…

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *