Om båten

Båten är en tysk Dehler 34S/V från 2008 och vi är andra ägare. 

Bra information finns samlat här

D34SV-Layout

Efter att ha seglat Monsun i dryga 30 år kände jag och min bror att vi ville byta till något modernare och lite mer performance-inriktat. Vi tittade först på en Hallberg-Rassy 310 och var väldigt övertygade efter en härlig provsegling uppe i Ellös. Tiden gick dock och vi tittade på andra alternativ. Efter att även ha provseglat en Dufour 34E och en Dehler 34S/V föll valet på den lätt begagnade Dehlern från 2008. Lite större, mer mast, mer segel, ratt och absolut mer performance (även om HR310 seglade riktigt trevligt i de vindar som rådde när vi provseglade).

Det exemplaret vi köpte är mycket välutrustad både när det gäller bekvämligheter, teknik och framför allt segelgarderob, även om den numera är mer eller mindre utbytt. 

side-view2

Sista fix innan hemsegling från Stockholm ner mot Ronneby, Blekinge påbörjas.

front_view

Så, först blir det att försöka leva upp till den prestanda som finns i båten och segelgarderoben. En bra start bör vara att försöka matcha polardiagrammet, så det är väl där vi får börja.

D34SV-polar

“Skota hårt och sträck allt lite mer än man är van vid” var tipset från förra ägaren, så det är väl det som måste göras.

//Staffan