Våren tar små, små steg framåt. Vädret har varit ganska bra, ganska soligt, men det är fortfarande KALLT! Idag blev det dock en hel del gjort och snart är Kampai redo för årets premiärtur. Mantåg, bom, elektronikfix mm.

Uppgraderade Raymarine-utrustningen till senaste mjukvaran. Processen blir bättre och bättre och nu kan man faktiskt uppdatera de flesta enheterna på NMEA2000/SeaTalkNG-nätet från en och samma MFD. Helt problemfritt gick det dock inte. Allt såg bra ut först men jag fick problem med att MFD:erna fastnade i evig omstart. Något var trasigt. Som tur väl var så hittade jag ett tips om att göra en fabriksåterställning vilket löste problemet. Tyvärr försvann alla mina inställningar och inprogrammerade rutter/waypoints på köpet…

IMG_5736

Närmre preimärtur!

Närmre preimärtur!

Avfendrat

Avfendrat

Återstår tvätt/polering av överbyggnad, serva vinscharna, städning invändigt samt segelriggning. Sedan blir det några timmars coachad segling med Hans Hamel från Hamel Sails för att se över rigginställnig och framför allt för att lära sig hur man får ut mer fart ur båten.

Gillar nya hamnplatsen och miljön i klubbens hamn Angelskog mer och mer. Helt klart nöjd med bytet av hemmahamn.

//Staffan

 

 

Det går framåt. Idag mastade vi på men mycket mer hann vi inte. Hans från Hamel Sails var förbi och inspekterade mast och rigg för att senare även hjälpa oss lite med rigg- och segeltrim. Allt för att lära oss segla bättre inför stundande kappseglingsutmaningar 2016! I vanlig ordning blev det en sväng upp i masten i båtsmansstolen för att få ner slingen från mastkranen.

IMG_5728

På plats!

På plats!

En hel del pyssel återstår dock innan båten är segelklar… Tur att det bara är mitten av april ännu.

//Staffan

 

Äntligen, våren kommer är här; Kampai är sjösatt!

Vi var bara två båtar som sjösatte idag, vilket är ett tecken på att vi för en gångs skull är tidiga i vattnet. Efter lite slipning och målning på botten var det dags att väcka kranföraren som hämtade båten och lyfte den till dess rätta element.

Lyft från uppställningsplatsen

Lyft från uppställningsplatsen

Hjälpredor!

Hjälpredor!

Wait for it...

Wait for it…

Splash!

Splash!

Nytt för i år är även att vi har Angelskog som hemmahamn istället för Ekenäs. Efter första tilläggning med aktern mot bryggan känns det redan som en bra idé. Återstår att se vad man kommer sakna.

IMG_5712

Vid bryggan

Vid bryggan

//Staffan