Här kommer ett litet smakprov på slörandet in mot Karlskrona innan vinden ökade och resans rekordfart på 9,31kn noterades.

Vilken sommarvecka! Fantastisk segling, sol och vindar från friska till måttliga. Nästan hela segelgarderoben utprovad och börjar få bra fart och balans i båten.

Resan började med en kortare krysstur till Hanö enligt tidigare post. Sedan styrde vi skutan i tuff halvvind med bitvis ganska grov sjö söderut med Allinge på Bornholm som mål. Supersegling hela vägen men i Bornholmsgattet blev sjön ganska kraftig men med god fart löpte det på bra ändå.

IMG_0031

Halvvind till Allinge

Halvvind till Allinge

Allinge

Allinge

Allinge

Allinge

Efter Allinge gjorde vi ett kort gennakerhopp i fin slör över till Christiansö, denna Östersjöns pärla till ö. Fantastiskt och originellt ställe. Kvällen bjöd på livemusik, god mat och dryck samt igen, strålande solsken från klarblå himmel.

Gennaker till Christiansö

Gennaker till Christiansö

Christiansö

Christiansö

IMG_1618 IMG_1659 IMG_1670

Från Christiansö styrde vi kosan norrut igen då vindarna var på väg att svänga. En fantastisk seglingsdag med halvvind upp till Karlskrona. Vi seglade 55nm på 7,5h vilket ger en snittfart på 7,33kn! Resans maxhastighet sattes med Kecke vid rodret på surf in mot Karlskrona, 9,31kn.

Halvvind mot Karlskrona

Halvvind mot Karlskrona

Kecke till rors, 9,31kn!

Kecke till rors, 9,31kn!

Rickard trimmar

Rickard trimmar

Staffan

Staffan

Kecke och Magnus

Kecke och Magnus

I Karlskrona mönstrade även Peter på för att hänga med de sista dagarna. Vindarna mojnade bitvis ganska kraftigt på fredagen för vår planerade resa till Tjärö. Dags att plocka fram lättvindsgenuan! Ett helt klart trevligt segel som ger båten lite extra fart i svaga vindar. På snudd till ett nytt favoritsegel.

Lättvindsgenua, 3DL

Lättvindsgenua, 3DL

Racingdäck!

Racingfördäck!

Tjärö

Tjärö

Peter

Glad Peter

Tack vare det nu fantastiska svenska högsommarvädret visade sig Tjärö från sin bästa sida. På kvällen blev det helt vindstilla och en vacker solnedgång över segelbåtar på svaj i viken blev dagens höjdpunkt.

IMG_1720

Sista benet för denna trip blev hem till Ronneby i ännu en dag av fantastiskt väder. Inledningsvis svaga vindar, så vi körde både lättvindsgenuan och gennaker, men avslutningsvis en hård och tuff kryss in förbi Gåsfeten men revad stor och jib.

IMG_1729

Sammanfattningsvis en fantastisk seglingsvecka med goda vindar, bra fart, fantastisk segling, god mat och dryck, trevligt sällskap och härlig svensk sommar!

Semesterdags! Äntligen ut på lite längre semestersegling. Årets crew består av Magnus, Staffan, Fredrik och Rickard. Första dagens etapp var Hanö med mål att sedan fortsätta ner för att runda Bornholm. Starka västliga vindar verkar vara veckans melodi. Bra fart i båten med ett rev i ca 10m/s. Lugnt i Hanö. I morgon antingen Rönne eller Simrishamn.

20130715-184738.jpg

20130715-185014.jpg

20130715-185036.jpg

20130715-185058.jpg

På senare tid känns det som att det vore roligt att åtminstone någon gång få segla något annat än snäv kryss för att komma dit man vill. En mycket fin men som sagt, kryssig, blåsig och bitvis gropig hemfärd över Hanöbukten från Simrishamn.

Nylimmade light strips

Nylimmade light strips

Varvet har nästan fixat klart de läckande ljusinsläppen. De är limmade och täta men slutnåtningen är inte klar. Återstår att göra det efter semesterseglatserna. Blev snyggt i alla fall och om det håller tätt så känns det bättre att ha kvar ljusinsläppen än att bygga över dem. Återstår att se.

Efter en mycket blåsig natt och morgon så stack vi ut vid 10-tiden när det hade lugnat sig lite. Fin seglats i sol och motvind med hyffsat varma och bitvis kraftiga vindar. Efter att inledande seglat med ett rev i storen blev det fullt ställ hela vägen hem efter att vinden mojnat något.

Sovande besättning

Sovande besättning

Kapten vid rodret

Sjökapten vid rodret

Solnedgång

Solnedgång

Väl framme i Ronneby vid 21-tiden på kvällen, efter en vacker solnedgång och sista timmen för motor, bar det iväg hemåt för att ladda inför nästa veckas semestersegling!