Som tidigare skrivet så har varvet i Simrishamn lite småjobb kvar med tätningen av ljusinsläppen. Vi har seglat över semestern med täta men inte helt snygga light strips så nu ska de göra sista nåtningen och snygga till det hela. Det innebär att båten måste tillbaka till Simrishamn för att fixas under veckan som kommer.

Magnus och jag satsade på att ta en dagssegling ner. Distansen är 50nm från Ronneby och den svenska sensommaren visade sig från sin bästa sida. Sol, varmt, stabil och bra vind i rätt riktning gjorde dagen till en av sommarens bästa seglatser.

För motor ut från Ronneby

För motor ut från Ronneby

Morgonen bjöd på sol, värme och svaga vindar. Efter lite motorande ut från Ronneby så var det dags för fullt ställ, vilket innebär 100kvm gennaker och nästan 40kvm storsegel!

100kvm Gennaker!

100kvm Gennaker!

Efter att ha seglat på någon timme tilltog vinden så att vi i god tid bestämde att byta från gennaker till vanlig fock. Det hade gått att köra längre på gennaker men i och med att vi seglade på så liten besättning så fegade vi lite. Vinden låg sedan konstant kring 8-9m/s  så vi tuffade på bra för vanligt ställ också.

Väl framme i Simrishamn mötte Andreas från varvet upp och lovade ta väl hand om Kampai under veckan. Seglingen var avklarad på 7h vilket innebär dryga 7kn i snittfart. Inte så illa…

Förtöjd i Simrishamn

Förtöjd i Simrishamn

Nedan finns även en liten kort film som sammanfattar resan. Enjoy!

Ännu en härlig sommardag och slösegling. Denna gång med yngsta besättningsmedlemmen ombord. Inte helt okomplicerat att segla liten besättning med små barn ombord. Det är mycket som rör sig, humör som svänger, saker som är annorlunda osv men på det stora hela taget så funkade det ändå tillräckligt bra för att man ska våga sig på det igen. Även om det inte blev mycket “riktigt” seglande denna gång heller så fick vi fint väder, svensk sommar och ventilera storen. Värt att notera är att vattentemperaturen var närmre 25 grader en bra bit ut i skärgården!

Elliot fick testa sin barnstol igen. Det funkar hyffsat, åtminstone kortare stunder, som när man behöver hantera segel eller lägga ut och till. Hyffsat nöjd åtminstone.

Riggad barnstol

Riggad barnstol

Under själva seglandet är det dock självklart roligare att sitta tillsammans med resten av besättningen…

Till havs!

Till havs!

… och kanske till och med ge en hjälpande hand här och var. Ser lovande ut!

Elliot vinschar

Elliot vinschar

Väl tillbaka i hamnen var det nästan lite separationsångest från alla knappar (autopilot on/off, mycket roligt), spakar (gasa) och prylar.

Storskotskonstruktionen kräver eftertanke...

Storskotskonstruktionen kräver eftertanke…

Tyvärr slängde jag skruven till GoPro-kamerafästet i sjön så jag blev tvungen att filma med kameran i handen. Bifogar en liten snutt nedan och tyvärr är det lite skakigt här och var.

 

Vilken sommar! Vi tog en kort badtur till Stora Ekön tillsammans med Karin för att hon skulle få känna på båtlivet lite lätt. Även om hon sov större delen av själva båtfarandet blev det sol, bad och härlig sommar i skärgården.

Stora Ekön, långsides

Stora Ekön, långsides

Badbart!

Badbart, ca 23 grader!

Stora Ekön, långsides

Stora Ekön, långsides

Även om Karin inte var helt förtjust i att ha flytvästen på sig, vilket givetvis krävs för vistelse uppe på däck, underhöll hon sig med alternativ verksamhet i ruffen. Undrar dock hur det funkar i lite tuffare sjö och när det lutar…

Karin bygger Brio-tåg

Karin bygger Brio-tåg

Tyvärr upptäckte vi en reva i akterliket på vår fina 3DL-jib så den tog vi av rullen direkt för reparation. Resten av säsongen blir det att segla dacron-jib. Inte lika coolt men får funka.

Dacron-jib i väntan på 3DL-reparation

Dacron-jib i väntan på 3DL-reparation

Testade även min nya GoPro-kamera! Cool pryl. Dags att lära sig videoredigering. Kan göra mycket roligt med den där.

Här kommer ett första smakprov på vad kameran (men tyvärr ännu inte redigeraren) fixar.