Så, klart för vinter och förhoppningsvis även för eventuella annalkande höststormar.

Täckställning

Efter inledande jobb med att montera täckställningen var det dags att få på och förankra presenningen. 

Täckt

Allt som allt sina X antal timmars jobb. 

Börjar seriöst fundera på olika möjliga lösningar för att få båten inomhus över vintern framöver. Det vore så mycket smidigare att framför allt kunna göra klart vårjobbet även om våren inte vill visa sig. Att kunna fixa och göra klart för sjösättning utan att behöva passa in precis de behagliga vårhelgerna som med lite tur infinner sig. Att slippa montera ställning och pressar och bara köra in i ett garage… Gäller bara hitta en bra lösning =)

 

//Staffan

Så har hösten kommit igen. Ganska fin sådan, med sol och 15 grader, men igen blåsigt. Magnus och jag började dagen med att sticka ut och segla för att få lite fin säsongsfinal. Det blåste inledningsvis rätt bra och framför allt väldigt byigt, 7-10m/s ostligt. Vi inledde för fulla segel men fick snabbt ta ett rev i storen. Ganska mycket sjö också när vi väl kommit ut men behagligt “varmt” och solsken! Efter en kryss utåt fick vi en underbar tillbakasegling i halvvind och riktigt bra fart. 

Byig kryss

Magnus

Staffan

Väl tillbaka i hamnen började vi jobbet med att strippa och göra klart för avmastning och upptagning. Det är mycket pill och allt som allt tar det sina 3-4h. Avmastningen gick dock väldigt enkelt och odramatiskt. 

Avmastad och parkerad

Vi tömde även alla grejer i båten, så som dynor, segel mm som får spendera vintern torrt på Hasslö. Det blir en hel del saker som ska in och ur varje säsong. Tänk om man kunde fixa det smidigare… Varmförvaring? =)

Många prylar blir det…

Dagen efter var det dags för upptagning och bokat kranlyft. Vi var några få båtar som hade bokat lyft då det inte var ordinarie upptagningsdag för klubben. Mycket smidigt och gott om tid. Efter att ha fått flytta våra stöttor och alla grejer till ny plats (igen) så var lyftes Kampai upp, spolades av ordentligt på spolplattan och parkerades på plats. 

Parkerad

En snabb och smidig konservering av motorn, sedan en mer ordentlig tvätt av överbyggnad och skrov så var vi färdiga för dagen. Tanken var först att även hinna täcka men då vi missade vissa vitala delar får det vänta till nästa helg. I övrigt allt klart för höstens och vinterns antågande. 

//Staffan

För att få in några sista timmars segling i år så stack Tobias och jag ut lite, trots ihållande duggregn och inledningsvis nästan total avsaknad av vind. Aurora 17 gjorde sig påmind med både VHF-anrop och skjutövning i Karlskrona- och Utklippan-området. 

Glad Tobias

Vi seglade några timmar och vinden ökade till en riktigt behaglig 4-5m/s och bra fart i båten. Vi rundade Nålstens  sydprick och styrde sedan hemåt igen. 

Ihållande duggregn

Staffan

Tillbaka i hamn gjorde vi även klart olje- och filterbyte på motorn. Det gick mycket smidigt denna gång, även att få loss filtert!

Allt som allt en trevlig dag med fin segling. 

//Staffan