Om loggboken

Denna sida är tänkt att fungera som en loggbok dels för mina egna seglingsupplevelser, men även för båten, Kampai. Båten seglas i första hand av mig och min bror så med största säkerhet är det vi som kommer att göra uppdateringar här när seglatserna eller andra båtrelaterade händelser inträffar.

Jag heter Staffan Kerker och har seglat i princip seglat sedan jag var nyfödd. I slutet av 70-talet hämtade mina föräldrar ut den för den tiden perfekta familjebåten från varvet i Ellös, en Hallberg-Rassy Monsun. Min första seglats gjorde jag när jag var 3 månader och sedan varje sommar framöver. De senaste 10 åren har jag mest seglat med min bror eller med kompisar.

Tanken framöver är att få mer tid till segling, både kortare och längre turer, och att lära mig segla snabbare och bättre. Vem vet, någon tävling kanske kan bli aktuell framöver, antingen som gast eller med båt.

vid-rodret

//Staffan

2 comments

 1. Hej Staffan och tack för en trevlig loggbok!
  Vi har D35 nr 164 här på västkusten och lurar på att köpa en North gennaker till nästa sässong men undrar hur mycket sämre båtfart på länsen den ger gämfört med spinnakern?
  häls, jörgen

 2. Hej Jörgen,

  Vi har både spinnaker och gennaker men vi inte hunnit testa spinnakern denna sommar, som var första riktiga säsongen med båten för vår del… Vi har en North G2 gennaker och tittar man här så ser man att den är ganska snäv, från halvvind till slör. Länsa med den går inge bra utan man får “kryssa”. För slör och läns är nog spinnakern eller en G3 betydligt effektivare. Sedan har ju gennakern fördelen att den är väldigt lätt att hantera, speciellt på bara två personer som vi ofta seglar.

  Mvh
  //Staffan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *