Planen var att köra Godnattvalsen som vanligt i Karlskrona, men det visade sig bli svårt att få ihop besättning och transporttid så istället för valet på det lokala klubb-racet i Ronneby Segelsällskaps regi. Trevlig tillställning med nio startande båtar och bra förutsättningar. Staffan, Noel och jag körde istället och tog det mest som en bra dag på sjön med lite härlig segling. 

Staffan på hugget

Alla båtar bakom

Noel till rors

Efter att helt ha missat 5-minuterssignalen (vi var inte ensamma om det) vilket ledde till en kass start så seglade vi snart om hela gänget och var först över mållinjen med marginal. Dock inte tillräcklig marginal så vi slutade på en fjärde plats. 

//Staffan

 

Sommaren, eller åtminstone semester och sommarlov, börjar gå mot sitt slut. Vi tog en avstickare till Tjärö för att tillsammans med Therese föräldrar ta en middag på restaurangen. Lars-Gunnar hängde med sjövägen, med Therese till rors och Annika kom med färjan från Järnavik. En härlig kväll på Tjärö och en lugn natts sömn ute på seglarbryggan. 

Therese och Lars-Gunnar

Tjärö by night

Det visade sig att infrastrukturen på Tjärö numera även innefattar fiberförbindelse med fastlandet, så det går helt klart åt rätt håll! 

När fibern kom till ön

Morgonen efter bjöd på strålande solsken och riktig sensommarvärme i lätta vindar.

Tjärö by bleke

Efter obligatoriskt morgondopp (fortfarande varmt men helt klart lite krispigare än bara någon vecka tidigare) seglade vi hemåt Ronneby igen med riktig glassesegling. 

Staffan och Therese

Staffan

We-fie

Therese applicerar stick-kunskaper på tågvirket. Revmarkering på plats.

Therese passade på att “brodera” in lite markeringar i storfallet för revtagning. 

//Staffan