Som vanligt på hösten går tiden fort. Vi tog en sista dags segling i härlig sensommarsol och fina vindar. Vi seglade bort till Tjärö igen för att äta lite lunch och studsade sedan hemåt Ronneby igen för att förbereda inför söndagens avkastning. Betydligt tommare på Tjärö denna dag.

Seglarbryggan, Tjärö

Framåt eftermiddagen hopade sig molnen men vägen hem bjöd på härlig segling.

Molnformationer

Stilla afton

Fin insegling
Angelskogsviken, årets sista tur

Väl inne i hemmahamn riggade vi av segel och förberedde inför morgondagens avmastning. Det hela gick ovanligt smidigt och Kampai är nu redo för att lyftas och sättas på land till nästa säsong.

Bjuder på en kort filmsnutt i skärgårdsmiljö.

Insegling

//Staffan

Hösten börjar komma och regn och mörker gör sig påmint. Först ut var lite kappsegling, eller åtminstone försök till kappsegling. Premiär för Blekinges (hittils) längsta kappsegling “Trärodret”. Förhoppningen är att det ska bli en årlig kappsegling med fler båtar. Denna gång var vi bara tre båtar från Ronneby Segelsällskap som kom till start.

Tjärö lite tommare denna gång

Väderprognosen var kymig tidigare i veckan, hård vind, men ju närmre start vi kom desto bättre blev vädret. Vi ändrade också start / mål från Hanö (som tänkt från början) till Tjärö inne i skärgården. Banan var ca 30NM och gick ut runt Hanö, in i Pukaviksbukten och sedan genom Karlshamns skärgård tillbaka till Tjärö. Från att ha varit massa vind blev det väldigt lite vind … och gammal sjö i Hanö-bukten … Sådär-roliga förutsättningar för segling men de sista timmarna blev iaf fin segling. Dessutom två vackra lugna kvällar på Tjärö.

Tjärö by night

Bättre segling nästa gång, men nu börjar säsongen närma sig slutet för i år. Nästa helg är det dags för en sista tur och sedan avmastning samt övrig tömning av båten så att den är redo för upptagning i början av oktober. Sedvanlig tvätt, polering och målning är tänkt att få klart i höst för att sedan bara lägga täcket på och invänta våren 2023!

//Staffan