Hösten smyger sig på. Helgen lovade dock vackert väder även om prognosen stämde sådär. På lördagen körde vi ner, Therese, Elliot och jag med målet inställt på en god middag och natt på Tjärö. Väl ombord började det regna men efter en välbehövd lunch så klarnade det upp och vi kunde tuffa iväg. Det blåste i princip ingenting men lite segling blev det. Vi gick inomskärsleden till Tjärö och bitvis var havet spegelblankt. 

Lugnt hav

I Tjärö träffade vi både Dehler-vänner och andra båtar från Ronneby så vi blev väl mottagna och hjälpta. Det har blivit mycket smidigt med bojarna även om bryggorna i sig kunde bli lite bättre för att utnyttja platsen. Såg även att det kommit bojar och el på den tidigare enklare seglarbryggan, på andra sidan viken, nu. Bra! Utveckling och satsning på infrastruktur, sånt gillar jag!

We-fie

Tjärö

Vi hade bokat middag på restaurangen och som vanligt var det gott om gäster och mycket god mat. Det är ett lyckat koncept och jag hoppas verkligen att även resultatsiffrorna pekar på rätt håll för att kunna fortsätta. 

M/S Tjärö

Trots mängden motorbåtar, som många verkar ha en inställning att alla andra på bryggan är intresserade av att lyssna på deras respektive TV- eller radiokanaler, blev det väldigt lugn och tyst framåt kvällstimmarna. En mycket lugn natt lovade god sömn. 

Bryggvakt

Söndagen bjöd på inledningsvis svaga vindar och sol! Jag vågade mig på ett morgondopp i friska 17 grader. Därmed premiär i maj och final i september, inte helt fel ändå. Efter frukost tuffade vi ut och styrde kosan tillbaka hemåt. Vinden var perfekt, 4-5m/s N, men följde prognosen och tilltog under de två timmar vi hade hem till ca 8-9m/s. Vi gick dock den skyddade inomskärsleden även hem och med nordliga vindar var det ingen sjö, så det gick bra.

Therese

Therese fick känna på lite krängning och fart och Elliot brydde sig som vanligt minst av oss alla att det lutade och blåste.

Krängtest

Sista biten gick vi in för motor, med Elliot vid rodret och väl inne i Angelskogs-viken lade sig åter lugnet och värmen kom tillbaka i lä. 

Elliot till rors

Angelskog

Allt som allt en härlig helgtripp. Med hopp om mer! 

//Staffan