Ömsom regn, ömsom sol och ett Sandhamn in the making

Semesterarna närmar sig och som lite försmak tog Magnus och jag en trip till Tjärö. Vädret var sådär och växlade mellan regn och sol men tämligen behagliga varma friska vindar. Bra segling till Tjärö med ett par tighta kryss-slag ut för att sedan sträcka västligt mot inloppet till Tjärö.

Förra året var verksamheten på Tjärö helt stängd. Ön var i praktiken helt igenbommad och gräset växte högt. Sedan i vintras är det nu nya ägare som tagit över och det händer verkligen saker. Förlängd brygga, förnyad infrastruktur och både nytt café och ny restaurang på gång nere vid hamnen. Allt är inte på plats ännu och kanske inte heller helt klart till denna säsong, men härligt att det satsas på denna riktiga pärla i Blekinges skärgård. Kanske går försöket hem med att bli Blekinges Sandhamn. Man är helt klart på väg mot ett tappert försök i alla fall.

Efter några fina timmars seglande ankrade vi upp vid seglarbryggan och tog oss sedan till den tidigare restaurangbyggnaden som åter hade öppet och bjöd på god mat. Strålande!

Blekinges Sandhamn in the making

Blekinges Sandhamn in the making

Vid seglarbryggan på Tjärö

Vid seglarbryggan på Tjärö

Lugnet har lagt sig

Lugnet har lagt sig

Natten var lugn och några regnskurar kom men det mesta på morgonen innan det var dags för oss att återgå till Ronneby. Vi kastade loss och fick en mycket fin seglats hem, även denna gång i ganska grått och småregnigt väder, men igen varma vindar.

Magnus till rors

Magnus till rors

IMG_6063

Allt som allt en mycket fin segling och en god och enkel middag på Tjärö!

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *