Maxi Fenix-transport

Trots en så fin och tidig sjösättning av Kampai blev preimärturen till havs på en kompis nyförvärv i Stockholm istället. Vårens bakslag gjorde att vi ännu inte hunnit ut och segla utan enbart rustat och pysslat. Nya focken är inte ens premiärseglad ännu, men det ska komma till helgen. 

Istället fick jag nöjet att hoppa in och hjälpa en kompis som skaffat sig en Maxi Fenix. Den skulle hem från Vaxholm till Loftahammar och trots förändrade logistiska planer så fick vi åtminstone ned båten en bra bit på kusten. Tillsammans med extra matros och seglingspremierande Tobias så tog jag båten från Vaxholm till Nynäshamn via Baggens-stäket och Stockholms vackra skärgård.

Lämnar Vaxholm

Skipper of the day

Maxi Fenix!

Väl i Nynäshamn mönstrade ägaren Staffan på och vi kunde dagen efter ha ytterligare en härlig, men kylig, segling ner till Arkösund och därmed början av den vackra skärgården som leder nedåt Loftahammar och Västervik. Efter passage av Landsort och en måttlig NO blev det i princip mer eller mindre plattläns ned mot Arkösund via Gustaf Dalén och raka vägen över bukten. 

Glad skipper och stabil crew

Möten till havs, Gustaf Dalén

Förtöjd, Arkösund

Allt som allt en mycket bra seglats och alltid spännande att testa andra båtar. Maxin känns som ett gediget bygge och det har helt klart sina fördelar att segla lite mindre båtar då det även direkt är lite mindre krafter att hantera.

Mer om Maxi Fenix finns r. 

Nu kommer snart helgen och äntligen ska det bli dags för premiärsegling med Kampai och ny fock! Välbehövd sådan! 

//Staffan

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *