Höstmålning?

Har ett tag funderat på att bottenmåla direkt på hösten istället för att som vanligt göra det i samband med vårrustningen. Eftersom denna höst har bjudit på varmt och soligt väder och tid fanns så målades botten idag. Läst både bra och dåliga saker om att låta båten stå hela vinterhalvåret med en nymålad botten. Vissa färger kan tappa viss effekt i och med att de till viss del oxiderar men i det stora hela verkar det inte vara några större problem. Får se detta som ett test med andra ord. Om det funkar bra så sparar det helt klart en hel del tid på våren då man kan koncentrera sig på polering och rustning.

I år måste vi även för gott fixa till våra små läckage. Tyvärr höll inte lagningen vi gjorde förra året speciellt bra så nu blir det istället att göra likt andra Dehler 34-ägare, plasta igen ljusinsläppen i överbyggnaden och lägga teak. Därför var idag personal från Saltö Varv i Karlskrona på plats vid båten för att titta på jobbet. Förhoppningsvis kan de göra det direkt på plats och framför allt, göra klart innan sjösättning till våren!

Bottenmålad

Bottenmålad

Bottenmålad

Bottenmålad

Bottenmålad bulb

Bottenmålad bulb

Allt som allt en fin, varm och solig dag igen så helt OK att hålla på med målning. Blev helt OK resultat också även om kanske lite finslipning och påbättring behövs till våren.

//Staffan

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *