Godnattvalsen

Sommaren är inte riktigt slut än, även om hösten ibland känns påtaglig med lustigt väder. Just denna helg lyste dock åter solen och även varma vindar hjälpte till att återfå lite av sommarkänslan. Dags för säsongens antagligen sista kappsegling, Godnattvalsen i Karlskrona, anordnad av Nättraby Segelsällskap.

På fredagen transportseglade vi båten till Karlskrona och det var en härlig segling med ett fint gennakerben rakt mot Karlskronas inlopp via Hasslös östsida. Vi lade till i Karlskronas numera färdiga city-marina och avnjöt en god bit mat på stan i sommarkvällen. Inte supervarmt, ärligt talat ganska kyligt framåt kvällen, men fint ändå.

IMG_6624

Mot Karlskrona!

Mot Karlskrona!

Gennakerbog

Gennakerbog

På lördagsmorgonen körde vi bort till Saltö fiskehamn där registrering och skepparmöte skulle hållas. Det visade sig att det var ganska många båtar anmälda denna gång, totalt 18 båtar i två klasser. 14 i vår klass. Kecke och Rickard mönstrade på och vi var redo för race. Strategin denna gång var att köra enklare och fokusera på fart i båten. Vi har fått bra kläm på gennakerbenen, däremot är det som vanligt kryssen vi inte riktigt har fått bra fart på ännu.

Alla 14 båtar i vår klass startade samtidigt så det var en spännande och intensiv startlinje. Vi lyckades få till en riktigt bra start och var bland de första två båtarna över startlinjen. Först en lång kryss, sedan lite öppnare bogar, gennakerben, långt kryssben, gennakerben tillbaka osv. En mycket bra segling. Vi tog in bra på gennakerbenen och höll oss bitvis riktigt bra även på kryssbenen, men inte tillräckligt bra.

Vi slutade som fjärde båt över mållinjen (med minimal marginal, nästan trea) men resultatmässigt långt ner ändå. Vi seglar helt enkelt inte alls så bra som vi måste för att kunna placera oss vettigt med denna båt. Elakt SRS-tal =) Mycket bra segling dock och vi kände att vi hade rätt bra koll på saker och ting. Inget strul. Vi körde denna gång på tre personer, vilket fortfarande känns lite för lite när det ska göras mycket samtidigt. Fyra – fem personer är nog lämpligt för denna typ av race. Tyvärr var vi så upptagna med segling så mediaproduktionen denna gång blev lika med noll…

Nästa år får det bli mer race och kanske lite ordentligare ordning på kryssen. Någon gång ska man väl lära sig. Kanske behövs det ett nytt segel… eller två… =)

//Staffan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *