Grabbseglingshelg

Det blir svårare och svårare att hitta dagar som passar samtliga inblandade men äntligen fick vi till en seglingshelg med grabbgänget. Målet för helgen var Hanö och väderprognosen såg lovande ut. I vanliga fall när man ska ta sig till Hanö blåser det alltid just därifrån, så även denna gång, men med god vind och kryssvänlig skuta tog vi oss dit med god fart. Vi seglade till och med ifrån en Arcona 370 men förlorade ändå i slutet då de antagligen var bättre seglare och lyckades hålla en bättre kryssvinkel än vi just då… Vi fick bättre ordning på fart och kryssvinkel på vägen hem…

På kryss!

På kryss!

Helgen besättning var Rickard, Kecke, Grahn och Staffan. Sverige fortsätter att visa sig från bästa sommarsidan och bjöd på 25 grader, strålande sol och ca 7-9m/s. På snudd till perfekt.

Rickard...

Rickard…

Kecke och Grahn

Kecke och Grahn

Även om vi kom in till Hanö i ganska god tid började hamnen fylla på ordentligt. Hanö är en populär hamn för seglare som kör längre resor längs med ostkusten och blir ofta ett naturligt stopp på vägen upp eller ned. Därav ett stort antal danska, tyska och holländska seglare.

Börjar bli fullt

Börjar bli fullt

Efter en god middag på Hanökrogen “Briggen” med sedvanlig eftersläckare i sittbrunnen bjöd naturen på en vacker solnedgång över en lugn Hanöbukt.

Hanö by night

Hanö by night

Hemresan blev precis som ditresan en ganska hård kryss. Vinden hade vänt och även om prognoserna pratade om 5-8m/s var det snarare 9-11m/s i princip hela vägen. Som kanonavslutning blev det en tight och aktiv kryss via Ronnebys västra infart bland kobbar och skär. Kecke lyckades, sin vana trogen, även sätta årets hittills högsta uppmätta fart på dryga 9kn.

En god helg med fin segling, god mat och i gott sällskap. Finemang!

Bjuder även på en liten film från trippen! Enjoy!

[jwplayer playlistid=”589″]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *